FA EN

واردات روغن زیتون، پومیس بزرگترین تهدید سلامت برای جامعه میباشد.

سایت

رئیس شورای ملی زیتون کشور :
واردات روغن زیتون ،پومیس بزرگترین تهدید سلامت جامعه و در راستای اجرای اقتصاد دامپینگ است 
 
رودبار : خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی ، عباسی رئیس شورای ملی زیتون کشور در همایش بزرگ ارزیابی  حسی روغن زیتون کشور که با حضور مسولان کشوری ، استانی و شهرستانی و اقشار مختلف مردم در سالن سینما زیتون شهر رودبار برگزار گردید گفت : در کشور ما همایش های سیاسی و اجتماعی مختلفی برگزار می گردد  ولی این همایش بسیار تخصصی و کارگاه آموزشی بسیار خوبی برای شرکت کنندگان بود.  وی  ضمن قدردانی از زحمات بیدریغ  مهندس عرب  مجری سابق  طرح زیتون کشور   و لیدر امروزی گروه  ارزیابان  حسی روغن زیتون ایران که نقش بی بدیلی درتوسعه کشت زیتون  و ارتقای جایگاه آزمایشگاه ارزیابی روغن زیتون کشور در دنیا دارد و تشکر ویژه از خانم دكتر يوسفى مسول ايستگاه تحقيقات زیتون رودبار و خانم دكتربشارتى مسول فنی آزمايشگاه به جهت  برگزارى دوره هاى متعدد ارزيابى  حسی روغن زیتون  و همايش ، به اقدامات خوب سالهای گذشته شوراى ملى زيتون ايران در خصوص جلوگیری از واردات بی رویه روغن زیتون به کشور اشاره کرد و گفت : امروزه بزرگترین  آسیبی که  تولید  روغن زیتون  کشور را تهدید می نماید ، واردات روغن زیتون پومیس  می باشدکه سلامت جامعه را هم تهدید می نماید و در راستای اجرای اقتصاد دامپینگ است .
 عباسی  به موضوع پيشگيرى از  تخصیص ارز دولتی به واردات روغن زیتون  در سال گذشته   اشاره  كردو گفت:  این امر  مهمترین عاملی بود که باعث افزایش 2100 تنی تولید روغن زیتون  در داخل کشور شد . 
رئیس شورای ملی زیتون کشور گفت :  امسال  میزان واردات ٣٥٠٠تن طبق امار گمرك وتوليد داخلى طبق امار وزارت جهاد كشاورزى حدود  ٧١٠٠تن است  وپيش بينى مى شود امسال حدود ١١هزار تن  روغن زيتون  در كشور توليد شود ودر صورت اعمال ممنوعيت واردات روغن زيتون و رسيدن به خودكفايى بعداز ٢٦سال دوراز انتظار نيست وی افزود : متاسفانه بعضی از واردکنندگان با وارد کردن روغن زیتون از نوع پومیس ( pomace ) که ارزش غذایی ندارد  باقیمت حدود 20 هزار تومان از کشورمبدا  و در داخل کشور آن را  به قیمت 40 هزار تومان به فروش می رسانند و این کار ، خیانت به مصرف کننده و تولید کننده است. 
عباسی از مسولین امر 0خواست از ورود روغن بی کیفیت پومیس به کشور جلوگیری نمایند  وی از دولت خواست دست های خائنی که این نوع روغن زیتون را وارد می کنند قطع کند .
 عباسی به موضوع پرداخت یارانه به تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت : در کشور های تولید کننده و توسعه یافته ؛ دولت 20 الی 30 درصد  به تولید کنندگان یارانه پرداخت می نماید ودر کشور ما  نياز است كه اين امر نهادينه شود  
وی افزود : بیائید حق باغدار  را به خودش بدهید و او می تواند به بزرگترین تولید کننده تبدیل شود و مسولین تلاش کنند امکانات برگزاری  گارگاههای آموزشی را برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان فراهم نمایند و عدم برگزاری دوره های آموزشی برای رونق  تولید ، يكى ازبزرگترین دغدغه امروزی کشور است .

 

اخبار و اطلاعیه ها

نگاهی کوتاه بر درخت زیتون

زیتون که در زبان انگلیسی آن را با نام Olive  می شناسند 20 گونه متفاوت دارد و از درختان کوچکی از خانواده زیتونیان حاصل می شود.  زیتون از تیره گیاهان گلدار است. درخت زیتون همیشه سبز است و عمر زیادی دارد و می توان آن را دارای عمر جاویدان هم دانست زیرا با از بین رفتن ریشه آن، دوباره توسط پاجوش ها احیا می شود.

 

آب و هوای مناسب درخت زیتون:

درخت زیتون سازگاری خوبی با اقلیم های مدیترانه ای و شبه مدیترانه ای دارد. بهترین رشد درخت زیتون در مناطقی است که زمستان های معتدل و تابستان های گرم و خشک و طولانی دارند. گیاهان جوان تر زیتون تحمل کمتری نسبت به سرما و یخبندان دارند این درختان دمای منهای 9 درجه  را می توانند تحمل کنند که این میزان برای درختان بالغ منهای 12 درجه است.

 

خاک درخت زیتون:

خاک مناسب زیتون، خاک های قلیایی هستند. خاک های لومی شنی هم می توانند شرایط خوبی را برای رشد مطلوب زیتون فراهم کنند. عمیق بودن خاک هم تاثیر مثبتی بر رشد زیتون دارد.  زیتون به شوری خاک مقاومت متعادلی دارد (3 گرم در هر لیتر را تحمل می کند)

 

هرس و آبیاری درخت زیتون:

در چهار سال نخست شاخه های جانبی که اندازه ای کمتر از 90 سانتی متر دارند باید هرس شوند.  خاک مرطوب نگهداری می شود اما آبیاری بیش از حد می تواند به درخت آسیب برساند. درختان بالغ تحمل خشکی را دارند اما درختان جوانتر به آب و نور کافی نیاز دارند.

 

ازدیاد و تکثیر درخت زیتون:

خوابانیدن شاخه، پیوند زدن و قلمه زدن از جمله راه های تکثیر زیتون می باشند.

پیوند زدن زیتون مستلزم وجود نهال های بذری به عنوان پایه هستند، به این دلیل نوک هسته های زیتون را توسط جکش می شکنند تا آب و اکسیژن وارد بذر گردد. هسته ها پایان خرداد (در هوای آزاد) کاشته می شوند. بذر ها در شرایط گلخانه جوانه می زنند و در سال  بعد در فصل بهار به خزانه منتقل می شوند.  در سومین سال، با روش شکمی یا لوله ای این نهال ها که به اندازه کافی رشد کرده اند را پیوند می زنند.

روش مرسوم تری که برای ازدیاد زیتون استفاده می شود قلمه است. برای قلمه زدن، قلمه هایی با اندازه (قطر) 2-3 سانتی متر و طول 30-35 سانتی متر از شاخه های زیتون تهیه می کنند و در محل اصلی به طور مستقیم می کارند.

 

کاشت زیتون در خانه

کسانی که می خواهند زیتون را در خانه و آپارتمان خود داشته باشند، بایستی یک بالکن مناسب را برای این منظور آماده کنند. گلدان زیتون باید در محلی قرار گیرد که آفتابگیر باشد. برای کاشت زیتون در گلدان نیازی به زهکشی خاک و ریختن ماسه نیست  کافیست مقداری از خاک معمولی در گلدان ریخته شود. کود دهی وقتی لازم است که درخت شروع به رشد کرده باشد.

 

آفات و بیماری ها

گره زیتون: این بیماری علاوه بر زیتون شانکر درختان زبان گنجشک نیز هست، از علائم آن می توان به گالهایی که عمدتا در تمامی بافت ها و بخشهای گیاه از جمله دمبرگ ها و پهنک های برگ یافت می شوند اشاره کرد. این آفت ابتدا باعث فرو رفتگی می شود بعد از آن در فصل رشد درخت این فرو رفتگی ها تبدیل به گره و گال می شوند.  این گره ها به خاطر هیرپلازی ساقه های جوان یا نقاط رشد و قسمت های قطع شده ایجاد می شوند.

 

روش مبارزه :

برای کنترل گره زیتون باید درخت را برای نابود کردن اینوکولوم یا گره های روی درخت هرس کرد. همچنین بایستی در طول و قبل از فصل بارندگی با باکتری کش های مسی از درخت محافظت کرد. تنها ماده ای که میتواند گرزه زیتون را از آلوده شدن  محافظت کند. مدت زمان محافظت ترکیبات مسی کم است پس باید از آن به مدت مکرر استفاده کنید.

بررسی خواص و فواید زیتون برای سلامت بدن و درمان بیماری ها

بررسی خواص و فواید زیتون برای سلامت بدن و درمان بیماری ها

زیتون یکی از میوه های شناخته شده و مفید برای سلامتی است. با این حال، بیشتر مردم با فواید سلامتی زیتون های سبز آشنا هستند اما بیشتر آن ها هیچ نظری در مورد وجود زیتون های سیاه ندارند. اما آیا می دانید که زیتون های سبز و هم زیتون های سیاه از یک نوع هستند.
خواص زیتون
در این بخش از سلامت نمناک و در بحث پرطرفدار خواص خوردنی ها به خواص زیتون خواهیم پرداخت. مهم ترین سوال مطرح می شود چه چیزی زیتون ها را اینقدر متفاوت می سازد؟ خوب، همانطور که در بالا ذکر شد، زیتون های سیاه و هم زیتون های سبز از انواع مشابهی می آیند. تنها چیزی که آن ها را متفاوت می کند زمانی است که چیده می شوند زیتون های سبز قبل از رسیدن و یا خام انتخاب می شوند در حالی که زیتون های سیاه در حالی که می رسند انتخاب می شوند زیتون رسیده از رنگ سبز به سیاه تبدیل خواهد شد و به همین دلیل زیتون سیاه نامیده می شود.

واردات روغن زیتون، پومیس بزرگترین تهدید سلامت برای جامعه میباشد.

ادامه مطلب...

خطر ورشکستگی ۴۰ هزار بهره‌بردار به‌خاطر یک امضا!

ادامه مطلب...

روغن زیتون‌های وارداتی مصرف صنعتی دارند

ادامه مطلب...

تبلیغات

آدرس: ایران - استان زنجان - شهرستان طارم- شهر آب بر - مدیریت جهاد کشاورزی


تلفن : 5285-3282-024          فکس: 2492-3282-024       ایمیل: zn.olivesociety2019@gmail.com